Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Filistinlilere Yönelik Zulmü Devam Ediyor

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü 2023'e de damga vurdu. Uzun yıllardır aralıklarla devam eden zulüm, 7 Ekim'de tekrar başladı. Ablukaya alınana Gazze Şeridi, İsrail tarafından havadan ve karadan vuruluyor. İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı. 11 binden fazla noktayı vurdu. Sivil katliama ABD katkısı Dünyanın gözü önündeki bu sivil katliamının en büyük destekçisi ise ABD oldu. Çatışmaların ilk gününden itibaren İsrail'e büyük bir destek açıklayan ABD, bu desteğini askeri yardımlarıyla da hissettirdi. Öyle ki, İsrail'in Gazze'ye attığı mühimmatların tamamı ABD'den tedarik ediliyor. Afganistan'a 1 yılda atılan Gazze'ye 3 günde atıldı. Gazze bombardımanına devam eden İsrail nokta operasyonlar ile Hamas hedeflerini kara birlikleri ile de hedef alıyor. Çatışmaların tünellerde de yaşandığı bilgisini doğrulayan İsrail bir yandan da Lübnan sınırında düşük yoğunluklu bir çatışma halinde. İsrail, b

Yayın Tarihi: 01.11.2023 14:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail'in Filistinlilere Yönelik Zulmü Devam Ediyor

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü 2023'e de damga vurdu

Uzun yıllardır aralıklarla devam eden zulüm, 7 Ekim'de tekrar başladı. Ablukaya alınana Gazze Şeridi, İsrail tarafından havadan ve karadan vuruluyor. İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı. 11 binden fazla noktayı vurdu.

Sivil katliama ABD katkısı

Dünyanın gözü önündeki bu sivil katliamının en büyük destekçisi ise ABD oldu. Çatışmaların ilk gününden itibaren İsrail'e büyük bir destek açıklayan ABD, bu desteğini askeri yardımlarıyla da hissettirdi. Öyle ki, İsrail'in Gazze'ye attığı mühimmatların tamamı ABD'den tedarik ediliyor. Afganistan'a 1 yılda atılan Gazze'ye 3 günde atıldı.

Gazze bombardımanına devam eden İsrail

nokta operasyonlar ile Hamas hedeflerini kara birlikleri ile de hedef alıyor. Çatışmaların tünellerde de yaşandığı bilgisini doğrulayan İsrail bir yandan da Lübnan sınırında düşük yoğunluklu bir çatışma halinde. İsrail, bölgedeki Hizbullah unsurlarının roket ve füze saldırılarına hava saldırıları ve topçu ateşi ile karşılık veriyor.

Hizbullah'ın ikilemi

Yıllarca İsrail'le savaşa hazırlandıktan sonra Hizbullah, Filistinlilerin savunucusu olarak güvenilirliğini korumak ile Lübnan'ı topyekûn bir savaşa sürükleme konusunda seçim yapmak zorunda kalmış durumda. Hizbullah'ın içinde bulunduğu ikilem bölgenin kaderini tayin edecek gibi gözüküyor.
İsrail'i iki cepheli bir savaş ihtimaline kilitlenmiş halde tutmak için Hizbullah'ın sınırı geçmesine gerek yok
. Hizbullah sınırdaki çatışmalar sayesinde İsrail ordusunun bölgede ciddi miktarda birlik tutmasını sağlıyor. Bu sayede buradaki unsurların Gazze'ye gitmesini engelleyen Hizbullah, savaş ve onun yıkıcı etkilerinden de uzak duruyor.

Hizbullah lideri ilk defa konuşacak

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlangıcından bu yana ilk halka açık konuşmasını Cuma günü yapacak.