Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maryland'de İnsan Dişine Sahip Mahkum Balığı Yakalandı

ABD'de bir balıkçı yakaladığı 7.7 kiloluk balığın görüntüsüne inanamadı. Yetişkin bir insanın dişlerine benzer dişleriyle balıkçıyı korkutan Mahkum Balığı, tipiyle insanın aklını kaçırmasına sebebiyet veriyor. 38 yaşındaki balıkçı Brian Summerlin'in, yakaladığı 7.7 kg ağırlığındaki Mahkum balığını herkese göstermeyi ihmal etmiyor. Dışarıdan normal bir balığa benzese de ağzını açtığında herkesin gözleri dört açılıyor. Balığın dişleri, oldukça insana benzemekte. 38 yaşındaki balıkçı, 'Bunlar, yedikleri yemeğe uyum sağlayabilen, harika canlılar.' Sözleriyle balığın yaşadığı ortama sağladığı uyumu, evrimini övmeyi ihmal etmedi. Balıkçının yakaladığı mahkum balığı, yerin 4,5 metre altında yakaladı. Normalde küçük versiyonları görünen balığın 7.7 kilolusunu yakalayan Summerlin, bölgedeki rekoru kırmış oldu. Yenilen de bir balık olan mahkum balığını pişirmeden önce dişleri çıkartılıp öyle temizlenip pişiriliyor. Summerlin, kızının, balığın insana benzemesi nedeniyle 'dişleri diş perisi için y

Yayın Tarihi: 04.10.2023 12:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Maryland'de İnsan Dişine Sahip Mahkum Balığı Yakalandı

Maryland'de İnsan Dişine Sahip Mahkum Balığı Yakalandı

Mahkum balığı olabilir ama dişleri oldukça insaniydi. Maryland'li balıkçı Brian Summerlin, ağzında 'insan dişi' bulunan 7,7 kilogramlık rekor bir balığı kaptıktan sonra interneti çıldırttı. 38 yaşındaki balıkçı, Pen News'e, 17 Eylül'de Crisfield açıklarındaki Tangier Sound'da yakaladığı antropomorfik görünüşlü avı hakkında şunları söyledi: 'Bunlar, yedikleri yemeğe uyum sağlayan harika balıklar.'

İNSANA BENZEYEN AĞIZLAR VAR

Balık, beslendiği midyeleri ve kabukluları toz haline getirmek için tüyler ürpertici insana benzeyen ağızlarını kullanan, dipte yaşayan bir tür olan mahkum balığıydı. Ekteki fotoğraflarda, Joker'in gülme gazı sıkıldıktan sonra dişleri normal bir balığı andıran dişlere sahip yüzücü görülüyor. Summerlin'in, oltasını büyük bir şey ısırdığında yaklaşık 15 metrelik suda yumuşak yengeçle balık tuttuğu bildirildi. Summerlin, 'Balığın büyük kafa sallamalarıyla mücadele etmesi nedeniyle ilk başta bunun siyah bir davul olduğunu düşündüm, ancak daha sonra teknenin yakınında yüzeye çıktığında bunun çok büyük bir mahkum balığı olduğunu gördüm' dedi.

KOLAY BİR BAŞARI DEĞİL

Kazıkların içine kapanma ve insanların hatlarını kesme eğilimi göz önüne alındığında, bu zorlu dip besleyiciyi indirmenin hiç de kolay bir başarı olmadığını söylemeye gerek yok. Prenses Anne yerlisi, 'En alta geri dönmek istiyorlar; çoğu zaman onları kaybedebilirsiniz, çünkü alt kısımdaki çizginizin kesilebileceği bir yapıya gitmek istiyorlar' diye hatırladı.

EYALET REKORUNU KIRACAK BİR BALIK

Arkadaşlarının sürtünmeyi 11,34 kilogram ayarlama tavsiyesine kulak verdikten sonra bile canavar balık yine de ipi teknenin altına çekmeyi başardı. Summerlin mahkum balığının suyu açtığını gördükten sonra eyalet rekoru için bir yarışmacısı olduğunu anladı. Marylander, tıknaz yengeç ezmesini teraziye koyduktan sonra başarısını doğruladı; burada 7,5 kilogram muazzam bir değere ulaştı ve 2020'de 6,35 kilogram önceki rekoru kırdı.

RESMİ OLARAK DOĞRULANDI

Bu devasa taş ocaklarını bir perspektife oturtmak gerekirse, ortalama bir mahkum balığının ağırlığı yaklaşık 1,5 ile 2 kilogram arasındadır. Balığın rekor kıran ağırlığı, Cambridge'deki Kool Ice and Seafood Company'de sertifikalı terazilerle doğrulandı ve o zamandan beri eyaletin Doğal Kaynaklar Departmanı tarafından resmi olarak tanındı. Summerlin coşkuyla 'Bu konuda oldukça heyecanlıyım. Rekoru kırma ihtimalinin olduğunu her zaman biliyordum.' dedi.

TAKMA DİŞLERİNİ ÇIKARACAKLAR

Yemekten önce 'takma dişleri' çıkarmayı hatırlamalarını umuyoruz. Hatta Summerlin, kızının, et ezicilere benzemesi nedeniyle dişleri diş perisi için yastığının altına koymak üzere saklamak istediğini söylüyor. Koyun kafalının Chiclet'i çağrıştıran chomper'ları, kirpi balığı ve tetik balığı da dahil olmak üzere benzer şekilde insan ağzına sahip deniz ürünlerinin panteonundaki yerini hiç şüphesiz sağlamlaştırdı. İkincisinin tatlı dudakları, Kardashian klanının belirgin dolgunlarıyla karşılaştırılmasını bile hak etti.