Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meksika'da Otis Kasırgası: 27 Kişi Hayatını Kaybetti, Büyük Hasar Oluştu

Meksika'da Otis Kasırgası nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetti ve büyük hasar oluştu. Kasırga, Acapulco'da karaya vurarak on binlerce kişinin evinin hasar görmesine ve elektrik kesintilerine neden oldu. Meksika hükümeti, kasırganın ülkeyi vurduğu ve milyarlarca dolarlık hasara yol açtığı açıklamasını yaptı. Pasifik sahilinde etkisini artıran kasırga, 5. kategoriye yükselerek yıkıcı bir etki yarattı.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 09:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Meksika'da Otis Kasırgası: 27 Kişi Hayatını Kaybetti, Büyük Hasar Oluştu

Meksika'da Otis Kasırgası nedeniyle ilk belirlemelere göre 27 kişinin öldüğü bildirildi.

Meksika Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodriguez, 5. kategoriye yükselen ve 'yıkıcı olabileceği' uyarıları yapılan Otis Kasırgası nedeniyle ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de kaybolduğunu açıkladı.

Kasırga nedeniyle on binlerce kişinin evi hasar alırken, meskenler de elektriksiz kaldı. Otis Kasırgası, ülkenin güneyindeki sahil kenti Acapulco'da karaya vurmuştu. Karaya vuran kasırganın etkisiyle yağışlar da etkisini artırırken halk, kasırga uyarıları kapsamında sahilleri boşaltmıştı.

Guerrero eyaleti, kasırganın muhtemel yıkıcı etkilerine karşı 396 geçici barınak kurulması çalışmalarına başlandığını duyurmuştu. Meksika ordusu ve donanmasından 8 binden fazla asker arama kurtarma tedbirleri kapsamında bölgeye konuşlandırılırken, bölgedeki limanlar da geçici olarak kapatılmıştı.

Meksika’yı etkisi altına alan olumsuz hava şartları dehşet saçtı

Meksika hükümeti, son yıllardaki en ölümcül kasırganın ülkeyi vurduğunu ve çok sayıda insanın öldüğünü ve büyük bir hasara yol açtığını duyurdu. Kasırganın yarattığı tahribat uydudan böyle görüntülendi.

Meksika hükümeti tatil bölgesi Acapulco’yu vuran Otis Kasırgası yüzünden en az 27 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada kasırganın bölgede milyarlarca dolarlık hasara yol açtığı da vurgulandı.

Meksika’da OHAL kararı alındı. Çarşamba günü etkisini hissettiren 5’inci kategorideki fırtına sebebiyle birçok ev ve otelin hasar gördüğü ve araçların sular altında kaldığı belirtildi. 900 bin kişinin yaşadığı Acapulco’da iletişim ve elektriğin kesildiği ve hava ve kara yoluyla bölgeye ulaşılamadığı belirtildi.

Yetkililer en az 27 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yetkililer en az 4 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiğini de duyurdu. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında, 'Acapulcu felaketi yaşadı' dedi. Pasifik sahilinde beklenmeyen bir şekilde etkisini artıran ve saatte 266 kilometre hıza ulaşan Otis Kasırgası yüzünden Meksika hükümeti OHAL ilan etti.

Meksika hükümeti henüz oluşan maddi zarar ile ilgili bir açıklama yapmazken, Enki Research isimli kuruluş kasırganın sebep olduğu maddi hasarın 15 milyar dolara ulaşabileceğini duyurdu.