Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’a Hava Harekatı Düzenledi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın Kuzeyindeki terörist hedeflere hava harekatı düzenledi. Harekat sonucunda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi ve sivil ve çevre hassasiyeti gözetildi.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 22:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’a Hava Harekatı Düzenledi

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’a Hava Harekatı Düzenledi

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’a hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru haklarımız doğrultusunda, Irak'ın Kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bulunan terörist hedeflerine 01 Ekim 2023 saat 21.00’da hava harekâtları icra edilmiş, hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve oluşan toplam 20 hedef imha edilmiştir.

Çok Sayıda Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadeleye Devam Edecek

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Sivil ve Çevre Hassasiyeti

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.