Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pakistan'ın Eski Başbakanı İmran Han Tutuklandı

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'ın yolsuzluk davası kapsamında tutuklandığı doğrulandı. Han, geçen yıl nisan ayında yapılan güven oylamasında görevden alınmıştı. Görevden alınmasının yasa dışı ve bir Batı komplosu olduğunu iddia eden Han, halefi Başbakan Şahbaz Şerif hükümetine karşı kampanya yürütmüş ve erken seçim talep etmişti.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 13:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Pakistan'ın Eski Başbakanı İmran Han Tutuklandı

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'ın yolsuzluk davası kapsamında tutuklandığı doğrulandı.

İslamabad polisi resmi Twitter hesabı üzerinden İmran Han'ın rüşvet davası kapsamında tutuklandığını doğruladı. Han hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Han geçen yıl Nisan ayında başbakanken parlamentoda yapılan güven oylamasını kaybetmişti. Han'ın yerine dönemin ana muhalefet lideri ve Pakistan Müslüman Birliği'nin Başkanı Şahbaz Şerif başbakan seçilmişti. Han, başbakanlığı kaybetmesinden bu yana ülkede erken seçim yapılması çağrısında bulunuyor.

İmran Han'ın Başbakanlığı Nasıl Kaybetmişti?

İmran Han oylama döneminde, Rusya ve Çin ile dostane ilişkileri yüzünden ABD'nin muhaliflerle işbirliği yapıp, kendisini devirmeye çalıştığını savunmuştu. Şahbaz Şerif, üç kez başbakanlık yapan ve Panama Belgeleri'nin yayımlanmasından sonra hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla 2018'de üçüncü kez görevden alınan Navaz Şerif'in kardeşi.

İmran Han'ın Tutuklanması

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'ın partisinden yetkililer, Han'ın başkent İslamabad'daki bir mahkemede yolsuzluk davasıyla ilgili suçlamalar nedeniyle tutuklandığını açıkladı. Han, geçen yıl nisan ayında yapılan güven oylamasında görevden alınmıştı. Görevden alınmasının yasa dışı ve bir Batı komplosu olduğunu iddia eden Han, halefi Başbakan Şahbaz Şerif hükümetine karşı kampanya yürütmüş ve erken seçim talep etmişti.