Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sahile Giden Şaşkına Döndü! Okyanusun 600 Metre Derininde Yaşıyordu...

Sahile giden vatandaşlar, okyanusun 600 metre derininde yaşayan bir fener balığını gördüklerinde şaşkına döndüler. Yetkililer hemen harekete geçti ve detaylı incelemeler yapıldı. Fener balığının özellikleri ve yaşam şekli merak konusu oldu.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 08:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sahile Giden Şaşkına Döndü! Okyanusun 600 Metre Derininde Yaşıyordu...

Sahile giden şaşkına döndü! Okyanusun 600 metre derininde yaşıyordu… Yetkililer hemen harekete geçti

Sahile giden vatandaşlar gördüğü manzara ile şaşkına döndü. Okyanusun metrelerce derinliğinde yaşayan o canlıyı görenler neye uğradığını şaşırdı. Yetkililer hemen harekete geçti. İşte tüm detaylar…

2 YIL ÖNCE GÖRÜLMÜŞTÜ

Herkesin dizilerden ya da çizgi filmlerden görmeye alışık olduğu fener balığı okyanusun 600 metre derinliğinde yaşamaktadır. Pasifik fener balığı en son 2021 yılı mayıs ayında karaya vururken Crystal Cove Eyalet Parkı yetkilileri dünya çapında 200'den fazla fener balığı türü olduğunu açıkladı. Park yetkilileri kıyıya vuran Pasifik Fener balığının kafasındaki uzun sap nedeniyle dişi olduğunu belirtti. Bunun yalnızca dişilerde görülen bir özellik olduğuna değinen yetkililer sapın derin karanlık sularda avları cezbetmek için kullanılan biyolüminesans uçlar olduğunu aktardı. Park yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Şu ifadeler yer aldı: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Dişiler 24 inç uzunluğa ulaşabilirken, erkekler yalnızca yaklaşık bir inç uzunluğa kadar büyürler ve onların tek amacı bir dişi bulmak ve onun üremesine yardımcı olmaktır. Erkekler dişleriyle dişiye tutunur ve 'cinsel parazitler' haline gelirler, sonunda üreme için testislerinden başka bir şey kalmayana kadar dişiyle birleşirler. Vahşi!"

AĞZINA ALDIĞI HER ŞEYİ YİYOR

Güneş ışığının nüfus edemediği bir derinlikte yaşayan Pasifik fener balığı, ağzına sığdırabildiği her şeyi beslenmek üzere evrimleşmiş bir tür olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaliforniya Bilimler Akademisi doğrultusunda derinliği 2000 ile 3.300 feet arasında değişen bir derinlikte yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Fener balıkları, kalamar, balık veya kabuklular gibi olan hedeflerden herhangi birini yakalamak için hareketsizce beklemektedir.

RESMEN MUMYALANMIŞ

Pasifik Fener balığının hiçbir şekilde bozulmamış halde bulunmasının çok nadir bir durum olduğunu belirten Park yetkilileri, balığın nasıl veya neden kıyıya vurduğunu araştırıyor. Tuhaf ve büyüleyici bir canlı olduğunu belirten yetkililer, "Kaliforniya'nın Deniz Koruma Alanlarında su yüzeyinin altında gizlenen deniz yaşamının ilginç çeşitliliğinin bir kanıtıdır ve bilim insanları bu derin deniz canlıları hakkında daha fazla şey öğrenmeye devam ettikçe, daha ne kadar çok şeyin var olduğu üzerinde düşünmek önemlidir." dedi.

Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Dairesi, ender bulunan balık türü üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Türünün nadir bir örneği olduğu belirtilirken incelemek isteyen kişilerin 2021 yılında bulunan balığın Los Angeles Doğa Tarihi Müzesi'nde sergilendiğini belirtti.