Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sisi'den 'Filistin' çıkışı: İsrail'in tepkisi toplu cezalandırmaya dönüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile İsrail-Filistin çatışmalarını konuştu. Sisi, İsrail'in sivilleri hedef almasına tepki göstererek, 'İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü' ifadelerini kullandı. 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin geriliminde dokuzuncu güne girildi. Dünyanın gözü kula bölgeden gelecek olan haberlerde. Liderlerse gerilimi görüşmek amacıyla bir araya geliyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail-Filistin gerilimi konuşmak için bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeden Sisi, İsrail'in orantısız güç kullanmasına tepki gösterdi. Sisi, İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü dedi. Görüşmede Gazze Şeridi'ndeki son gelişmelere işaret eden Sisi, Filistin sorununun çözümündeki gecikme daha fazla mağduriyete yol açıyor diye konuştu. Filistin sorununun çözümüne yönelik bir ufkun olmayışının bölgede öfkenin artmasına neden ol

Yayın Tarihi: 15.10.2023 17:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sisi'den 'Filistin' çıkışı: İsrail'in tepkisi toplu cezalandırmaya dönüştü

Sisi'den 'Filistin' çıkışı: İsrail'in tepkisi toplu cezalandırmaya dönüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile İsrail-Filistin çatışmalarını konuştu. Sisi, İsrail'in sivilleri hedef almasına tepki göstererek, 'İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü' ifadelerini kullandı.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin geriliminde dokuzuncu güne girildi. Dünyanın gözü kula bölgeden gelecek olan haberlerde. Liderlerse gerilimi görüşmek amacıyla bir araya geliyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail-Filistin gerilimi konuşmak için bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeden Sisi, İsrail'in orantısız güç kullanmasına tepki gösterdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'TOPLU CEZALANDIRMAYA DÖNÜŞTÜ'İsrail'in yaptığının artık bir meşru müdafaa olmadığını ifade eden Sisi, ' İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü' dedi.

Görüşmede Gazze Şeridi'ndeki son gelişmelere işaret eden Sisi, 'Filistin sorununun çözümündeki gecikme daha fazla mağduriyete yol açıyor' diye konuştu.

Filistin sorununun çözümüne yönelik bir ufkun olmayışının bölgede öfkenin artmasına neden olduğunu ifade eden Sisi, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaşımının kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti.

ABD Dışişleri Blinken, aralarında İsrail, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Mısır’ın da bulunduğu bölge ziyareti kapsamında bugün başkent Kahire’ye gelmişti.