Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Suriye'de Arap Aşiretleri ve PKK/PYD Çatışması Devam Ediyor

Suriye'de Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/PYD'ye karşı ayaklandı. Rusya, İran ve Suriye'nin aşiretlere destek verdiği görülüyor. Türkiye destekli muhalif gruplar da PKK/PYD mevzilerine operasyon başlattı. ABD ise çatışmaları durdurmak için devreye girdi ancak aşiretler geri adım atmıyor. Çatışmalar Rakka ve Haseke kırsalına doğru genişliyor. Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Arap aşiretler, PKK/YPG'nin işgalindeki Rakka ile Haseke illerindeki 4 köyü teröristlerden temizledi.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 15:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Suriye'de Arap Aşiretleri ve PKK/PYD Çatışması Devam Ediyor

Suriye'nin önde gelen Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/PYD'ye kazan kaldırdı

Suriye'nin önde gelen Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/PYD'ye karşı ayaklandı. Rusya, İran ve Suriye'nin aşiretlere destek verdiği görülüyor. İran güçleri, Fırat'ın doğusunda sızma harekâtları başlattı. Rusya ise ABD kontrolündeki Tanf'ta hava operasyonlarını artırdı. Suriye yönetimi, çatışmalarda yaralanan aşiret savaşçılarının tedavi edilmesi için sahra hastanelerine yaralı kabul izni verdi. Türkiye destekli muhalif gruplar da PKK/PYD mevzilerine operasyon başlattı. ABD ise çatışmaları durdurmak için devreye girdi ancak aşiretler geri adım atmıyor. Çatışmalar Rakka ve Haseke kırsalına doğru genişliyor. Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Arap aşiretler, PKK/YPG'nin işgalindeki Rakka ile Haseke illerindeki 4 köyü teröristlerden temizledi.

Rusya 'Mücadeleye Devam' Dedi

Rusya'nın yeni politikası, Suriye Hükûmeti'nin aşiretler aracılığıyla bu bölgelerin kontrolünü yeniden ele geçirmesine izin vermek. Rus askeri yetkililerin aşiret liderleri ile görüştüğü bildirildi. Arap aşiret liderleri ve Suriye Hükûmeti'nin kontrolündeki bölgelerin ileri gelenleri, Rus güçleri ile büyük bir toplantı düzenledi. Rusya, Arap aşiretlerden PKK/PYD'nin ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin bölgeden çıkarılması için mücadeleye devam etmelerini istedi.

ABD SDG'ye Desteğini Vurguladı

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği, ABD'li yetkililerin Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye Demokratik Meclisi (SDM) ve aşiret liderleri ile bir araya geldiğini duyurdu. ABD ile SDG'nin işbirliğinin devam ettiği mesajı verildi. ABD'nin terör örgütüyle kurduğu yakın ilişkiler gözler önüne serildi.

Hava Hareketliliği Arttı

ABD ve Rusya'nın hava hareketliliğini artırdığı gözlendi. Rus jetlerinin ABD'nin kontrolündeki Tanf Üssü'nün civarında uçuşlar yaptığı bildirildi. ABD ise önleme faaliyetlerinde bulundu. Rusya'nın Suriye Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Tuğamiral Vadim Kulit, Koalisyon uçaklarının Tanf bölgesindeki ihlallerin sayısının arttığını belirtti.