Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Suudi Arabistan Süper Kupa ve Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapmayı teklif etti

Suudi Arabistan, Türkiye Futbol Federasyonu'na Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nı 10 yıl boyunca ev sahipliği yapmayı önerdi. Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ise Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 08:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Suudi Arabistan Süper Kupa ve Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapmayı teklif etti

Suudi Arabistan Süper Kupa ve Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapmayı teklif etti

Suudi Arabistan, Türkiye Futbol Federasyonu'na tarihi bir teklif daha yaparak Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nı 10 yıl boyunca ev sahipliği yapmayı önerdi. Teklifin kabul edilmesi durumunda kupa formatı da değişecek. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak ve aynı şekilde Türkiye Kupası da Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek. Süper Kupa'nın formatı ise final four şeklinde olacak. İlk gün maçlarında kaybedenler, 2 gün sonra üçüncülük maçı oynayacak ve kazananlar finale çıkacak. Bu anlaşma sayesinde Anadolu kulüpleri de maddi kazanç elde edecek ve futbolcularını pazarlama imkanı bulabilecekler. Organizasyonun canlı yayınlarla dünyanın birçok ülkesine ulaşması ise kulüplerin gelirlerini artıracak.

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması gerektiğini söyledi

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanması gerektiğini savundu. Yamantürk, Türkiye'nin 100. yıl dönümünde bu tür kararların ülkenin değerlerine uygun olarak alınması gerektiğini belirtti. Beşiktaş Divan Kurulu olarak Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması yönünde alınacak karara destek vereceklerini açıkladı.